Categories
.

Categories
Ciència de la cervesa

Organitza un tast

Heu tingut mai ganes de fer un tast de cervesa però no sabeu per on començar? Avui volem compartir amb vosaltres alguns consells bàsics que són necessaris per al tast d’una cervesa i així, poder gaudir més de l’experiència que ofereix aquesta beguda mil·lenària.

Categories
Història

Sant Patrici i la cervesa

Cada cop veiem més cervesa verda el 17 de març en honor a Sant Patrici, patró d’Irlanda. Però com una figura religiosa ha acabat tenint relació amb la cervesa?

Categories
Ciència de la cervesa

Morten Meilgaard i la roda d’aromes

Morten Meilgaard va néixer a Dinamarca al 1928. Treballà com a enginyer químic i la seva passió era la cervesa, de tal manera que avui en dia utilitzem el llenguatge que va inventar per descriure-la i que va ajudar a establir un vocabulari estàndard per l’anàlisi sensorial de la cervesa.

Categories
Receptes

Com fer la cervesa de mantega de Harry Potter

Avui us portem la recepta de la Butterbeer, una beguda molt popular en el món de Harry Potter que prenen tots els estudiants quan surten de l’escola i van a visitar el pub Les Tres Escombres de Hogsmeade. L’escriptora J.K. Rowling es va basar en una recepta molt antiga i molt popular a l’Anglaterra dels Tudor i que apareix escrita al 1596 com a “buttered beere”. En aquella època era habitual consumir la cervesa calenta mesclada amb altres ingredients com una sopa. La recepta que us deixem és amb alcohol, però si la voleu fer sense podeu llegir l’alternativa al final del post.

Categories
Història

London Beer Flood

El 17 d’octubre de 1814 el habitants del barri de Saint Giles de Londres van viure un tsunami que mai haguessin cregut: una onada de milers de litres de cervesa va arrasar el barri causant una tragèdia que es coneix com la inundació cervesera de Londres (London Beer Flood). 

Categories
Història

Inicis de la cervesa

La cervesa és una de les begudes alcohòliques més antigues, segurament la seva existència sigui tant antiga com l’origen de l’home.

Remuntarem a l’Edat de Pedra amb l’aparició de grups socials sedentaris i l’inici del conreu del cereal i l’elaboració del pa. La primera informació que es coneix ens porta a la Baixa Mesopotamia, cap al 4000 a.C. a la zona que seria avui un part d’Irak. Els sumeris elaboraven una cervesa que anomenaven “beguda forta” amb extracte d’ordi. La cervesa que es prenia a la prehistòria no s’assembla gens ni mica a la que es beu a la actualitat, doncs era un brou nutritiu, lleugerament àcid i embriagador. Sabem de la seva existència  perquè s’han trobat tauletes d’argila on es mencionava la beguda. Segurament va ser aquesta civilització qui per casualitat va deixar germinar alguns grans d’ordi que al combinar-los amb aigua i llevat salvatge va donar un inici de la beguda que avui coneixem.